marți, 11 octombrie 2022

Call for: Bienala Națională de Ceramică-Sticlă-Metal, ”Metafore Incandescente” ed. a V-a, ”AUS-Terra – 2022”- Cluj-Napoca


Muzeul de Artă Cluj, în parteneriat cu Secția de Arte Decorative a UAP Cluj, Universitatea de Artă și cu Design și Fundația CERAMART din Cluj vă invită să participați cu lucrări, la a V-a ediție a 

Bienalei Naţionale C-S-M "Metafore Incandescente"- "AUS-Terra" / 2022.

Manifestarea promoveză la nivel național artele contemporane din arealul artelor focului, CSM și pentru a doua oară nu va funcționa ca itinerantă (la Tg. Mureș și Bistrița). Sperăm într-o largă participare a breslei și că, această ediție să fie ultima afectată de crize, pandemice sau materiale.

Vernisaj: Expoziția este găzduită de Muzeul de Artă din Cluj și conform calendarului expozițional va funcționa fizic din 15 noiembrie – până în 6 decembrie 2022, începând cu ora 18.00 a zilei de marți, 15 noiembrie 2020, momentul vernisajului.

Participare: fiecare artist poate participa cu 1-2 lucrări (limită dimensională 70 cm.) care apar în catalog și va trimite câte 2 imagini jpg. din unghiuri avantajoase cu rezoluție 300 dpi pentru fiecare lucrare propusă. Alături de imaginile lucrării-lor, se trimit: portret artist, datele personale și datele tehnice ale lucrării/lor, conform modelului:
Date personale:
Nume și prenume:.......................................................;
Data/Anul/Locul nașterii:............................................;
Absolvent Univ./Anul:................................................;
Membru UAP/Filiala/anul/absolvent recent ...............;
Date contact:/adresa/tel./e-mail...................................;
Date tehnice:
Titlul lucrării:..............................................................;
Dimensiuni:.................................................................;
Tehnica/ material/temperatura și tip ardere:................;
Anul realizării:.............................................................;
 

(*Pentru eficiența completării datelor de contact/tehnice, preluați cu copy-paste aceste rubrici!!!!).
Depunere date: pe e.mail, 20 Septembrie - 15 Octombrie 2022 termen limită. Gata de tipar 25 octombrie.

Date pentru tipar: foto artist; foto lucrare 300dpi, Jpg/Tiff, profil CMYK, date personale/ tehnice și foto chitanță de depunere a taxei, pentru contorizarea participării. Ne vom strădui ca la vernisaj să intrați în posesia catalogului tipărit.
 

Contact date: Andrei Florian, tel. 0746 180 059; andreiflorian1959@gmail.com
Adrian Pop, tel. 0747 918 976; pop.adrian15@gmail.com
 

IMPORTANT: Organizatorii își rezervă dreptul de a respinge imaginile ce nu respectă standardele de calitate cerute, date tehnice sau personale incorecte. Astfel nu vor aduce prejudicii de imagine, bienalei, catalogului și colegilor.

Depunere-Primire colete lucrări: personal sau prin curier Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Piaţa Unirii nr. 30, cod 400098 contact@macluj.ro; info.muzeu@macluj.ro , în perioada 20 Octombrie – 10 Noiembrie 2022
 

Contact colete: Muzeograf Dr. Florin Gherasim, Muzeul De Artă Cluj-Napoca, Tel.: 0744 191 617, între 9.00 – 16.00.
 

IMPORTANT: Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru lucrările sosite deteriorate. Expeditorul va fi informat în aceste cazuri primind imagini lămuritoare. Dacă se poate vor fi restaurate pentru expunere cu acordul expeditorului. Returul va fi realizat de către expeditor; catalogul va fi în colet, înmânat personal sau expediat Poștal.
 

Taxa participare: 120 ron, taxa acoperă: centralizare date, prelucrare imagini, pregătire machetă, costuri de tipar, etichete, invitații/afișe fizice și online, protocolul de vernisaj și taxe poștale pentru expedierea cataloage.
 

Cont Banca Transilvania Cod client 1070366, cont ron IBAN RO45BTRLRONCRT0107036601 Titular: Andrei Florian


Coordonator general al proiectului expozițional: conf. univ. dr. Andrei Florian, UAD Cluj.