vineri, 6 aprilie 2012

Targul de Florii la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

  

De vineri, 6 aprilie, până duminică, 8 aprilie, meşteri din toate zonele ţării vin, ca în fiecare an, să sărbătorească Floriile la Muzeul Ţăranului.

Olari , fierari , cioplitori , cojocari , cofetari , pielari , rudari , iconari , dar şi ţesătoare , împletitoare , încondeietoare aduc la Târgul de Florii de la MTR : ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat din diverse zone ale ţării.
 
Se pot târgui de-ale gurii: suc de mere, cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita, kürtös kalács, halviţă, miere de albine, ierburi de leac, pălinca şi vin, mâncăruri de post, de la Clubul Ţăranului.

De prin Târg: demonstraţii de încondeiat ouă, atelier de legătorie cu Razvan Supuran, atelier de design pentru copii de 5-10 ani - realizat de Institutul IKEDOO, muzică pe tot parcursul târgului cu meşteri instrumentişti ce vor oferi microrecitaluri la nai, fluier, ocarină, cimpoi şi caval, teatru de animaţie pentru copii – sâmbătă, 7 aprilie, ora 12, la Clubul Țaranului, Trupa de teatru Tropaiele a MTR va prezenta piesa Păţaniile lui Păcală.


Târgul de Florii este deschis între orele 10:00 şi 18:00.
  
Muzeul Ţăranului Român se înscrie în familia europeană a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare. Este patronat de Ministerul Culturii fiind posesorul unor colecţii de obiecte deosebit de bogate, adapostit intr-o cladire-monument istoric, în stil neo-românesc. Practica o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit în anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA - European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeste şi în publicaţiile muzeului, în acţiunile de tip Muzeul Misionar, Şcoala Satului sau în evenimente ca vernisaje, concerte, conferinţe.