joi, 31 mai 2012

8.INTERNATIONAL CARTOON FESTIVAL - SOLIN 2012 (CROATIA)

  

1. Participation
The organizer of 8th International festival of cartoon Solin 2012.Is the city Solin.The
festival is opened for everyone regardless of nationality, age,sex, or profesion.

2.Theme:
1. FREE
2.ARHEOLOGY

3.Entries
Conditions of entry:
1. All entries must be original cartoons. Framed works,also,will not be accepted.
2. Entries can be either black and white or colored.
3. There should be the name, surname and the address on the reverse side of cartoons.
4. Maximum 5 entries will be submitted.
5. Maximum size of entries is A3 format (40x30cm)

4.Deadline
Entry deadline is the 10. august. 2012. Please write ; PRINTED MATTER- NO VALUE:

5.Address
8.INTERNATIONAL CARTOON
FESTIVAL SOLIN 2012
«DOM ZVONIMIR»
Kralja Zvonimira 50,
21210 Solin, CROATIA
CARTOON FESTIVAL - SOLIN 2012

6.Prize & Awards
1. PLAQUE....................................................1008 EUR
2. PRIZE CITY SOLIN................................... 3 PRIZE

7.Exhibition
The exhibition will take place in the galery of the culture home „ZVONIMIR“ Solin on the 24.08.2012.

8.Other conditions
Authors of works that quality to the exhibition are given a presentation copy of the exhibition catalogue (DVD). The works will be returned only on the special reqest of an autor.The postage EUR5 will be paid by autor. The organizer reserves the right to reproduce the works sent to the festival, Solin 2012, as the advertising material without being obliged to pay a fee to an author whose work may be used.The prize-winning works become property of the organizer.

Cartoonist-designer
MARKO IVIĆ

President 8. International Cartoon Festival - Solin 2012 - Croatia


ENTERY FORM

LAST NAME ---------------------------------------------
FIRST NAME --------------------------------------------
PSEUDONIM --------------------------------------------
STREET ---------------------------------------------------
POSTCODE ---------------------------------------------
CITY --------------------------------------------------------
COUNTRY -----------------------------------------------
TELEPHONE -------------------------------------------
E-MAIL ----------------------------------------------------
NUMBER OF ENTRIES ----------------------------
MALE-FEMALE ----------------------------------------
  
 

vineri, 18 mai 2012

Noaptea Muzeelor, pentru bucureşteni

    
În București vizitatorii pot alege să-și petreacă noaptea de 19 spre 20 mai 2012 parcurgând atât muzee care și-au facut o tradiție din sărbătorirea acestui eveniment, cât și muzee sau organizații culturale care s-au alăturat în 2011 sau chiar în acest an. Printre acestea amintim: Muzeul de Artă Veche Apuseană “Ing. Dumitru Furnică-Minovici”, Muzeul Național al Pompierilor, Universitatea Spiru Haret, Școala Centrală și Biblioteca Naţională a României (World Press Photo România, în colaborare cu Fundaţia Culturală EIDOS), care sărbătoresc pentru prima dată evenimentul, Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, căruia vizitatorii pasionați de domeniul tehnic i-au simțit lipsa la ediția de anul trecut, Arhivele Naționale ale României, Fundația Lowendal sau Centrul Cultural Art Society, aflate la a treia participare, Muzeul Bellu sau Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, care au participat pentru prima dată anul trecut și s-au bucurat de un real succes. 

Muzeele care s-au alăturat evenimentului încă de la primele sale ediții își așteaptă și în acest an publicul: Muzeul Național al Aviaţiei Române, Muzeul de Artă “Vasile Grigore” – pictor și colecționar, Muzeul Municipiului București (atât cu sediul central, cât și cu Observatorul Astronomic și Curtea Veche), Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Artă Contemporană (sediul central și Anexa MNAC), Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” (cu programul “Dimineața Muzeului”).
 
Continuând colaborarea de anul trecut, şi de această dată Noaptea Muzeelor conduce MINI. O flotă de automobile ale mărcii va fi disponibilă din nou în principalele locaţii pentru serviciu de taxi gratuit între muzee. Este continuarea unui serviciu deosebit de popular, în 2011 zeci de bucureşteni alegând să călătorească în stilul MINI.

Noaptea Muzeelor 2012 încurajează utilizarea bicicletelor pentru a parcurge mai ușor distanțele între muzeele din București: vizitatorii vor avea la dispoziție 100 de biciclete din cel mai important program național de bike-sharing, I’Velo, puse la dispoziție de Green Revolution și Raiffeisen Bank. Vizitatorii care doresc să folosească bicicletele I'Velo pentru deplasarea între muzeele deschise sunt rugați să trimită un email la adresa mihai.scarlat@greenrevolution.ro (cu nume&prenume, CNP și număr de telefon) până vineri 18 mai, ora 18.00. Bicicletele se vor prelua si preda la centrul I'Velo din parcul Tineretului, în intervalul orar: 22.00 - 00.00 - preluarea, 02.00 - 04.00 - primirea bicicletei. Este obligatorie prezentarea actului de identitate la preluare.

În plus, ca și la alte ediții, autobuze Noaptea Muzeelor oferite de RATB și Primăria Municipiului București vor parcurge circuitul între muzee.

Și pentru că este o noapte specială, vizitatorii sunt invitați în șase locații Samsung înscrise la Noaptea Muzeelor București pentru a câștiga unul dintre cele cinci telefoane Samsung Galaxy Note. Locațiile selectate sunt: Biblioteca Naţională a României, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, Muzeul Naţional al Ţăranului Român și Observatorul Astronomic. Este nevoie doar de un check-in folosind aplicația de smartphone a evenimentului la minim 3 locații înscrise în program, din care să facă parte și Biblioteca Națională. Vizitează și Samsung te premiază!

Deoarece hărțile cu organizațiile participante au fost apreciate de public, RNMR invită bucureștenii să folosească hărțile tipărite cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, care vor fi distribuite gratuit la sediul muzeelor participante în noaptea evenimentului.  

Totodată, participanţii la eveniment au posibilitatea să câştige una din cele trei biciclete MINI Folding Bike oferite prin tragere la sorţi. Pentru participare trebuie completat cuponul ataşat hărţii evenimentului şi depus în urnele MINI de la: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Istorie a României și Muzeul Naţional de Artă Contemporană sau la voluntarii Nopții Muzeelor. ( extras din comunicat RNMR )


 La Noaptea Muzeelor participă anul acesta circa 130 de muzee din România - mai multe decât în edițiile anterioare. 

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, organizatorul şi coordonatorul acestuia în România.

N.A. Anul acesta, printre Partenerii Media Online ai evenimentului se află şi Salt & Pepper Magazine

joi, 17 mai 2012

Inedit la Noaptea Muzeelor, 19-20 mai 2012: Obiecte şi poveşti


"Pentru că Noaptea Muzeelor este doar o dată pe an și nu este posibil să fim în mai multe locuri deodată, deși ne-am dori, Noaptea Muzeelor, prin site-ul său  www.noapteamuzeelor.ro, invită la descoperirea, într-o călătorie virtuală, muzeele care ne împărtășesc povestea secretă a obiectelor pe care le dețin.

Printre piesele care așteaptă să fie descoperite cu ocazia Nopții Muzeelor se numără obiecte foarte diverse, uneori importante pentru valoarea lor, alteori cu o istorie ieşită din comun, interesante, cu o tradiţie în spate sau chiar cu detalii amuzante. Iată câteva exemple:
• La Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia se află, aparatul cu care s-au realizat cele 5 fotografii ale Unirii din 1918;
• Biroul Dr-lui Ioan Raţiu – la care este probabil să fi fost redactat, în Turda, Memorandumul înaintat Curţii de la Viena – este o piesă de referință a Muzeului de Istorie Turda.
• O mașină zgomotoasă de cărat gunoiul, folosită în București la 1900, a devenit o curiozitate adăpostită de Muzeul Naţional Tehnic „prof. ing. Dimitrie Leonida”.
• Tractorul Fordson, un produs al uzinelor Ford Motor Company (S.U.A.), care deține un motor cu aprindere prin scânteie și a fost achiziționat în jurul anului 1932 de către Barbu Marius, profesor în Arad. Tractorul a trăit o adevărată aventură până să fie achiziționat de Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia în 2001.
• Muzeul de Mineralogie al Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, prin povestea Pseudometeoritului Shirokovsky, ne atenționează că trebuie să ne ferim de falsuri, care pot cădea până și din cer.
• Imaginea simbolică a „României revoluţionare” este descompusă de către Muzeul Național de Artă al României, care ne convinge astfel că această pictură este un adevărat puzzle, explicându-ne însă și motivele, pe care vă invităm să le descoperiți.
• Sabia Cavalerului Ubul, castelanul oraşului Caransebeş, ne poartă într-o lume legendară din perioada lui Richard I (Inimă de Leu). Muzeul Județean Argeș dezvăluie detalii despre colecționarii Aureliu și Lelia Popescu, care au fost nevoiți să vândă pentru sume modice obiecte valoroase, printre care și o hartă a Peninsulei Balcanice, datată 1584.
• Muzeul Județean Ialomița ne prezintă un obiect valoros, declarat piesă de tezaur: Rhytonul descoperit în zona sacră a davei getice de la Piscul Crăsani (jud. Ialomița), modelat în formă de corn și datând din sec. I î.Hr.
• Una dintre cele mai vechi ocupații a locuitorilor Dobrogei este reprezentată la Muzeul Național al Țăranului Român, prin Vintirul folosit la pescuit în apele cu adâncimi mici; dar cine și-ar putea imagina că un singur pescar se poate ocupa de aproape 80 de vintire?
• Muzeul Olteniei Craiova dezvăluie povestea unui obiect din ceramică, restaurat din 22 bucăți de dimensiuni variabile – o reconstituire plină de măiestrie, care a redat forma inițială a vasului de nuntă.

Și alte muzee prezintă obiecte cu povești interesante, care așteaptă să fie descoperite atât la Noaptea Muzeelor, cât și în restul anului.


preluare de pe www.noapteamuzeelor.ro

miercuri, 16 mai 2012

Noaptea Muzeelor, 19-20 mai 2012


Binecunoscutul eveniment, Noaptea Muzeelor aflat deja la a opta ediţie, este patronat şi în acest an de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).
Noaptea muzeelor reprezintă pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, de pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul deschizându-şi larg porţile pentru vizite nocturne, dintre care multe gratuite şi organizând programe speciale precum expoziţii noi, spectacole, itinerare inedite etc.
Detalii despre Noaptea Europeană a Muzeelor pot fi urmărite pe adresa  http://nuitdesmusees.culture.fr.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR), partener oficial al evenimentului la nivel internațional, care organizează, coordonează şi promovează evenimentul din România, propune vizitatorilor, în acest an, un nou circuit-pilot, la Cluj.
În România aproximativ o sută de muzee din Bucureşti, Cluj dar şi din alte oraşe își așteaptă vizitatorii în nocturnă, conform itinerarelor şi orarului indicat pe site-ul  www.noapteamuzeelor.ro. 
Regalul ce se desfăşoară cu acest prilej se extinde pentru unele muzee sau organizaţii pe mai multe zile, înainte sau după această dată, oferind vizitatorilor o mare varietate de activităţi culturale.

Pentru a-și stabili mai ușor propriul traseu, vizitatorii bucureşteni şi clujeni sunt invitați să folosească, hărţile cu programul Nopţii Muzeelor în București şi Cluj , tipărite de RNMR cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.  Astfel, ei pot alege să-și petreacă noaptea de 19 spre 20 mai 2012 parcurgând atât muzee care și-au facut o tradiție din sărbătorirea acestui eveniment, cât și muzee sau organizații culturale care s-au alăturat în 2011 sau chiar în acest an.

Cine şi cum  participă la eveniment, muzee şi organizaţii :
Noaptea muzeelor în alte oraşe

info: http://www.noapteamuzeelor.ro/ 

vineri, 11 mai 2012

Rom - Antique - Târgul de antichităţi şi anticariat, 2-3 Iunie 2012, la WTC Bucureşti




Salonul de anticariat şi antichităţi Rom - Antique aflat la a 42-a ediţie, a reunit de-a lungul timpului peste 50 de galerii de artă renumite şi colecţionari particulari din România, Anglia, Belgia, Italia şi Irlanda.

Conform unei tradiţii deja recunoscute, Salonul va prezenta, şi în acest an, obiecte inedite pentru delectarea iubitorilor de artă: mobilier mare şi mic, ceasuri, tablouri, obiecte tradiţionale vechi, carte, numismatică, monezi, lustre din Italia, obiecte mici de colecţie.

Locaţia : World Trade Center Bucuresti - Hotel Pullman, Sala World Trade Plaza şi Centrul de Conferinţe 

Orele de vizitare 10,00 : 18,00
Intrarea este liberă


joi, 10 mai 2012

The XIX International Exhibition of Arts of Humor, Spania

 
The General Foundation of the University of Alcalá, through the Instituto Quevedo del humor announces the XIX International Exhibition of Arts of Humor around the subjects of The Economic Crisis.
1. Participation is open to professional Graphic Humour and Cartoon artists who publish or have published in national or international media.
2. In order to participate in the Exhibition, every artist must send a piece on the theme "The economic crisis”. It can be a vignette, a comic strip or a caricature. Together with the piece, the artist will properly fill out and send the form that can be found attached to these conditions. The organization reserves the right to invite any author/s it considers appropriate.
3. All art pieces must be original and can be made using any technique and medium. They must be signed and dated. When using a digital technique, the artist must send a signed impression of the work and send a digital copy in JPG or TIFF format and 300 dpi minimum resolution. The maximum format will be 297 x 420 mm. (A3 11.7 x 16.5 inches).
4. All pieces will be sent properly wrapped (it is recommended to protect them with flat cardboard). The organization won't take responsibility on any possible damage occurred during transportation. All shipping charges will be at the participant's expense.
5. All art pieces will be sent before June 30, 2012 to the following address:
Fundación General de la Universidad de Alcalá
XIX Muestra Internacional de las Artes del Humor
C/ Nueva, 4. 28801 Alcalá de Henares.
Madrid. España.

It is essential to comply with the noted date for the adequate planning of the catalogue and design of the exhibition.
6. A selection of the pieces submitted (carried out by the Selection Commission) will be exhibited in the XIX International Exhibition of the Arts of Humor (MIAH 2012).
7. All pieces submitted will be kept at the Graphic Humour Archives of the General Foundation of the University of Alcalá (except specific indication to the contrary, for which the artist must write on the reverse of the piece “Devolución”), and will be used for its spaces, travelling exhibitions and publications.
8. The submission of the piece means that the author authorizes the General Foundation of the University of Alcalá to reproduce it and exhibit it, as long as the name of the artist is displayed and the objective is the media coverage of the Exhibition and the rest of activities of the General Foundation of the University of Alcalá within the field of Graphic Humour and/or of this call (edition of catalogues, posters, leaflets, media coverage, web page, etc.), and in any case it generates any type of obligation on the author's part.
9. The organization will communicate through the Exhibition web page the list of participants with submitted piece and the list of selected pieces. Those people whose piece is selected will be able to attend the opening and all other parallel activities, for which they will be informed of the accommodation and maintenance conditions.
10. At the end of the exhibition in Alcalá, those people with selected pieces will receive a copy of the catalogue, which will be edited to mark the celebration of the Exhibition.
11. The organization reserves the right to not exhibit those pieces considered to infringe individual or collective rights.
12. The participation on this Exhibition means the acceptance of these conditions of entry. 

Entry Form: http://www.humorgrafico.org/sites/default/files/fckeditor/ficha%283%29.pdf