sâmbătă, 23 ianuarie 2021

CALL FOR: Concurs pentru Statuia Baronului Brukenthal, Sibiu, România

 

CONCURS PENTRU REALIZAREA STATUII BARONULUI BRUKENTHAL


 Începând cu 15 ianuarie 2021 se fac înscrieri în concursul de proiecte pentru statuia Baronului Samuel von Brukenthal. Se Concurs pentru Statuia Baronului Brukenthal dorește ca monumentul să fie amplasat în apropierea Palatului Brukenthal – Muzeul Național Brukenthal din Piața Mare din Sibiu.
Organizatorul proiectului este Rotary Club Sibiu în parteneriat cu Boromir SA și Muzeul Național Brukenthal.

Viitorul monument ar trebui să aibă o înălțime de maxim 3 metri cu un soclu de inspirație barocă de maxim 60 cm. Samuel von Brukenthal se dorește să fie înfățișat în picioare înveșmântat fiind cu Ordinul Sf. Ștefan.

Conform calendarului concursului, ultima zi de depunere a proiectelor este 26 februarie 2021, urmând ca la data de 1 martie 2021 să se anunțe câștigătorul proiectului.

Consursul este destinat artiștilor profesioniști care au experiență în realizarea monumentelor.

În acest timp organizatorul va face demersurile necesare, conform legislației în vigoare, pentru realizarea documentației și a primirii aprobărilor necesare amplasării statuii în Piața Mare din Sibiu.

Conform organizatorilor, juriul concursului este alcătuit din 13 membri: reprezentanți ai autorității locale, oameni de cultură, istorici, profesori și artiști.

Suma aferentă acestui monument este deschisă, urmând a fi menționată în urma alegerii proiectului câștigător.


Vezi: https://www.brukenthalmuseum.ro/concurs/index.html

Formular de participare (DOC)

TEMA DE CONCURS PROIECT: STATUIA SAMUEL VON BRUKENTHAL (PDF)

Anexa 1: Samuel von Brukenthal (PDF)

Anexa 2: Diferite date și prezentări ale ordinului Sf. Ștefan cât și statui și machete ale diferitelor personalități înveșmântate cu acest ordin (PDF)

Anexa 3: Propunere Amplasament Statuie Samuel von Brukenthal (PDF)