luni, 20 august 2018

ÎN ALB . ÎN NEGRU - Instalație │Arte Textile│Metal│Ceramică│Sticlă




 Vernisaj

Miercuri, 29 august 2018 ora 18.00 la ARCUB, Sala Gabroveni din strada Lipscani nr. 84 – 90 cu corespondent în strada Gabroveni nr. 50-53

Instalație │Arte Textile│Metal│Ceramică│Sticlă

Curatori: Georgiana Cozma, Marian Gheorghe
Va deschide criticul de artă, Constantin Hostiuc.

Coordonatori: Marijana Bițulescu, Gherghina Costea, Dan Alexandru Roșeanu, Claudia Mușat, Nicolae Moldovan, Cristiana Russu, Cătălin Hrimiuc.
Grafician: Bogdan Mateiaș
Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB.
Organizatori:
Primăria Municipilui București, Centrul Cultural ARCUB, Sala Gabroveni și Filiala Arte Decorative a Uniunii Artiștilor Plastici din România

Expoziția se desfășoară în:
- Galeria de artă Orizont str. Biserica Enei în perioada 3 septembrie – 1 octombrie 2018
- Centrul Cultural ARCUB, Sala Gabroveni, Str. Lipscani nr. 84 – 90 cu corespondent în strada Gabroveni nr. 50-53, Bucureşti, în perioada: 29 august - 23 septembrie 2018
Programul de vizitare: zilnic 14.00 – 19.00

"Expoziția "În Alb/În negru" este un proiect de artă contemporană din domeniul artelor decorative care prezintă publicului lucrări de arte textile, instalații ceramice, metal, sticlă și ceramică.
(...)
În perioada de sfârșit de vară început de toamnă, vă invităm la ARCUB, Sala Gabroveni și la Galeria de artă Orizont pentru o incursiune între alb și negru, lumină și umbră ori gol și plin.
Cu peste 80 de lucrări din domeniile artelor textile, ceramicii, sticlei și metalului, supuse monocromiei, artiștii bucureșteni răspund unei provocări de eliminare a culorii (a pigmentul colorat) din lucrările lor, absența acestei fiind și un semnal de alarmă asupra acestui domeniu care a intrat într-un con de umbră după anii `90.
Tema monocromiei În Alb / În Negru, care pare ușor impusă artiștilor, a fost aleasă din mai multe motive. Pe deoparte dezvăluirea unei perspective asupra utilizării culorii ca o alegere mai degrabă decât o necesitate, iar pe de altă parte, rezulatul expoziției ar putea fi o modalitate de concentrare a atenției spectatorului asupra unui anumit subiect, concept sau tehnică. Artișii au putut experimenta fără complexitatea lucrului în culoare (în special în artele textile, ceramică, sticlă ori tehnica mixtă) și astfel au evidențiat forma, textura, tehnica și semnificația simbolică.
Ca obiectiv general, expoziția se dorește a fi și stimularea cooperarii culturale între toate domeniile artelor decorative: arta ceramicii, a sticlei, a metalului și a artelor textile și implicarea tinerilor artiști, iar ca obiectiv principal, ne dorim o punere în valoare a artelor decorative în context actual."
(extras comunicat)
Vezi și : https://arcub.ro/eveniment/in-alb-in-negru-expozitie-de-arte-decorative/