luni, 10 mai 2021

CALL FOR: Concursul de proiecte Rezidența FemArt 2021


Concursul de proiecte Rezidența FemArt 2021

Eveniment organizat de Asociația Română a Femeilor în Cinema

Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) lansează Concursul de proiecte Rezidența FemArt 2021, pentru selecția proiectelor de lung metraj a cinci cineaste aflate la început de carieră.

Înscrierile se fac din 10 mai prin consultarea calendarului și a documentelor necesare, publicate pe https://arfc.ro/rezidenta-femart-2021/

Concursul adresează tuturor absolventelor unei facultăți de film de naționalitate română sau cu rezidența în România, care au scris, realizat sau produs până în prezent cel puțin un film de scurtmetraj (scenariste, regizoare sau producătoare) și se află în stadiul de dezvoltare cu primul sau al doilea film de lungmetraj.

Tematica Rezidenței FemArt 2021 urmărește promovarea filmelor care propun forme novatoare sau aparțin genului fantastic.

Canditatele trebuie să aibă scris deja un draft de scenariu sau un treatment de minimum 12 pagini pentru un lungmetraj.

Rezidența FemArt va include o săptămână intensivă de lucru cu specialiști, dar și o serie de evenimente conexe, precum proiecții de film, masterclass-uri și sesiuni de pitching care vor avea loc la începutul lunii octombrie 2021 la București. La finalul acestei perioade, vor fi acordate alte trei premii: o bursă în valoare de 1.750 de euro, o bursă de tip consultanță de scenariu și una de participare la o platforma internațională de co-producție.

*

Rezidența FemArt este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), realizat cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România și Aparte Film, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Goethe-Institut România și cu Art No More - Premiile Sofia Nădejde.

Parteneri media: AGERPRES, Bookhub, București FM, CAȚAVENCII, E-Zeppelin, Fashion Premium Magazine, IQAds, Modernism, MovieNews, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Revista Psychologies, Spot Media, Suplimentul de cultură, Ziarul Metropolis, Zile și Nopti.


Info.: arfc.ro