26 APRILIE
ZIUA MONDIALĂ A PROPRIETĂȚII INTELECTUALE
Cerând smerit, să fiu eu în toate"© Irina IOSIP
varianta printată a cărții, la prima versiune, prezentată alături de originalele lucrărilor la
texte și imagini după originale, Irina IOSIP
Magazine for Visual Arts and Artists ■ Founded in 2010 . Revistă pentru Arte Vizuale și Artiști ■ Fondată în 2010 ■ ISSN 2559-4958 ISSN-L 2559-4958
varianta printată a cărții, la prima versiune, prezentată alături de originalele lucrărilor la
texte și imagini după originale, Irina IOSIP
Sărbătorim
cu lansarea Revistei culturale ARTE și SOCIETATE # 4-5
COMUNICAT DE PRESĂ
Revista independentă ARTE și SOCIETATE, a apărut ca manifest cultural în vremuri atinse de pandemii politice, economice, sociale și psihologice ce provoacă rupturi profunde în cadrul societății, spargerea unității identitare și sociale și a nucleului familiei.
Ca urmare a efortului îndelungat aplecat spre reflecție și analiză al unui colectiv redacțional restrâns la care se adaugă un număr în creștere de colaboratori entuziaști, revista apare semestrial, în format digital și cuprinde studii, eseuri, foto-jurnale, opinii critice asupra artelor contemporane românești și internaționale, interviuri, portofolii de artiști, note despre evenimente culturale cu impact în societate precum și opinii vizând domeniul de interes sau creații artistice individuale.
Revista se dorește a fi echilibrată, oferind posibilitatea autorilor și intervievaților să-și exprime liber opiniile și ideile dar și generatoare și unificatoare de energii creatoare, firele nevăzute din țesătura imaterială necesară într-o societate sănătoasă
Crede în puterea legăturilor tradiționale culturale și spirituale în cadrul societății și în unitatea de cuget și simțire a membrilor acesteia, în contradicție cu spațiul uniform "igienizat" la nivel global, în care se modifică inclusiv istoria, cultura și arta, constituite în timp de popoare sau comunități.
Considerând că lumea nu se îndreaptă, astăzi, neapărat spre bine, etic sau moral, membrii redacției speră în puterea binelui general și a artelor ca factor de progres care nu implică neapărat confort ci eliberarea energiilor creatoare spre reevaluare, confruntare, și, în fine, spre recalibrarea societății la valorile superioare umane și sociale.
ARTE și SOCIETATE provoacă, așadar, la un schimb de opinii și idei, având permanent în obiectiv decența, respectul și atitudinea culturală în tratarea tuturor subiectelor din paginile sale.
Redacția ARTE și SOCIETATE
Irina IOSIP
23 aprilie 2023
Avem bucuria de a vă invita la expoziția artistei Andreea Rus, deschisă în perioada 3-14 aprilie la Centrul Artelor Vizuale din București.
Expoziția este realizată în colaborare cu Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, sub coordonarea Anei Negoiță, lector univ. dr.
Echipa curatorială este formată din masteranzii Ana-Miruna Mihai, Alina Catană, Mihnea Mihai, Ioana Adnana Greșiță, Merfu Andra-Mădălina, Mihai Milea, Maria-Vlada Zagnat, îndrumați de drd. Miruna Barcan.
„…și nu ucid cu mintea tainele ce le-ntâlnesc în calea mea” - Omagiu sfinților închisorilor comuniste.
Imaginarul expoziției dezvăluie o profundă și îndelungată cercetare vizuală cu referințe istorice directe către martirajele petrecute în închisorile politice și în lagărele de muncă din perioada comunistă:
„În perioada comunismului, în România, au fost privați de libertate mulți oameni în închisori, printre ei, mari personalități ale poporului român au suferit în aceste temnițe, nedorind să renunțe la valorile culturale și morale în care credeau. Suferința adusă pe nedrept în sufletele și trupurile oamenilor poate fi transformată în bucurie atunci când converge spre înălțarea sufletească. Este uimitoare dorința de a deveni mai buni, în ciuda chinurilor și umilințelor la care au fost supuși. Lumina despre care vorbesc mulți dintre cei care au suferit în închisorile comuniste, printre care și N. Steinhardt, este echivalată cu ideea de fericire totală, posibil vindecătoare. Exista, în sufletele acestor martiri, certitudinea că suferința lor poate fi identificată cu un dar dat semenilor dintre care s-au ridicat. Dar, cu atât mai prețios, cu cât mărturii diverse întăresc certitudinea că realitatea prin care s-a trecut depășește imaginația... Citim despre idei ale păstrării iubirii de neam și ale credinței că indiferent de cât de mult s-ar fi prelungit suferința, păstrarea integrității morale ar fi rămas aceeași. Călăuzitoare rămâne ținta morală și nu angajarea politică.” (Andreea Rus)
Copyright "Salt & Pepper" Magazine © Irina IOSIP│unauthorized reproduction prohibited . "Salt & Pepper" Magazine © toate drepturile rezervate Irina IOSIP
■
E-mail: salt.pepper.m@gmail.com
For invitations, exhibitions, contests, events, info . Pentru invitații, expoziții, concursuri, evenimente, informații
Contact Form . Formular scrisoare
Mandatory writing . Conținut obligatoriu:
√ Your Name & Surname/Organisation . Numele și Prenumele dvs./Organizația