duminică, 10 martie 2013

Noutate, Modernitate, Clasă - Galeria GALATECA, BucureștiGaleria Galateca, redeschisă în decembrie pentru publicul larg, lansează sub un concept novator, o serie de expoziţii din varii domenii ale artelor vizuale, sub semnul experimentului și simultaneității multidisciplinare.


Evenimentele propuse au debutat cu Expoziția "Povești în imagini, benzi desenate, comicsuri", gen expozițional mai rar întâlnit în România recentă, propus de Muzeul Benzii Desenate. 
 
Exponatele originale au fost puține, dar o parte interesantă a expunerii a fost  extinderea pe verticală și la mari dimensiuni a reproducerilor, imagini, texte, pentru fiecare autor.

Expoziția actuală "The Rest Is Tomorrow" interesant pusă "în scenă" în spațiul de altfel nu prea amplu al sălii, are o istorie interesantă, ea fiind itinerată în România după succesul avut la Londra, în cadrul competiției International Fashion Showcase, parte din manifestarea London Fashion Week.
Foarte bine apreciată de critici și declarată pe locul al II-lea dintr-un număr de 27 expoziții și țări participante, expoziția întrunește șase designeri de excepție, unii cu nume consacrate, selectați de ICR pentru a reprezenta țara noastră în competiție: Andreea Badala (Murmur), Lucian Broscatean, Irina Schrotter, Dinu Bodiciu, Doina Levintza și Carla Szabo.

Juriul constituit din nume celebre ale criticii de specialitate internaționale: Sarah Mower (Vogue US), Julian Roberts (editor BBC Blast online, fashion designer si profesor la Royal College of Art), Anna Orsini (expert British Fashion Council), Tamsin Blanchard (critic de moda Telegraph) și Oriole Cullen (Victoria and Albert Museum), a apreciat atât lucrările prezentate cât și conceptul expoziției.realizat de arhitectul Attila Kim, completate de un sound design original creat de Florentin Tudor.

"The Rest Is Tomorrow" a fost inițiată de ICR Londra, la invitația British Council și British Fashion Council, iar galeria Galateca este sponsor și partener al proiectului.

O parte interesantă a galeriei, în continuă remodelare și completare este spațiul destinat vânzării. 
Noutatea, inventivitatea ca și calitatea execuției obiectelor oferă o altă perspectivă pieței de artă contemporane, deschisă unui public colecționar tânăr "școlit" pe meridiane occidentale.


O parte dintre creațiile expuse, recent premiate, vor fi și ele puse în vânzare la închiderea expoziției.