vineri, 17 februarie 2023

Call for: SALONUL STICLEI 35, București


Regulament de participare

Salonul este deschis pentru participare tuturor membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, absolvenților Universităților sau Academiilor de Artă, tuturor artiștilor profesioniști din România și străinătate, precum și studenții universităților de artă (la recomandarea cadrelor didactice coordonatoare).

● Condiții de participare

Artiștii pot propune maximum 3 lucrări care să fie realizate preponderent sau exclusiv din sticlă. Sunt acceptate opere realizate prin toate mijloacele de expresie specifice materialului (sticlă suflată, modelată la cald, fuzionată, termoformată, turnată, presată, pictată cu email (exclus tehnici de pictură la rece), sablată, gravată, șlefuită, prelucrată la lampă, vitraliu, ș.a.

- greutatea unei piese nu trebuie să depășească 25 kg, iar dimensiunile maxime pentru instalații, vitralii sau lucrări parietale să nu fie mai mari de 1,5 mp.
- sunt acceptate lucrări parietale sau tridimensionale, numai dacă acestea se încadrează în condițiile de participare;
- lucrările înscrise trebuie să demonstreze atât calități tehnice cât și estetice (în caz contrar acestea pot fi refuzate de organizatori)
În cazul lucrărilor sau instalațiilor complexe, compuse din multe elemente, autorii sunt rugați să fie prezenți la sală pentru a monta personal lucrarea.

● Selecția lucrărilor
Selecția lucrărilor va fi realizată de un juriu specializat și va avea loc în perioada 21 – 26 martie 2023. Rezultatele vor fi comunicate prin email în data de 27 martie 2023.
 

 Pentru înscriere, artiștii vor trimite la adresa de email salonulsticlei35@gmail următoarele documente:

1. Imagini ale lucrărilor format jpg. rezoluție 300 dpi. Imaginile trebuie să fie calitative, cu fundal neutru, pentru a putea fi folosite în catalog!
2. Foto artist format jpg. 300 dpi
3. Formularul de participare completat
4. Copie după dovada plații COTIZATIEI pe anul 2023 (pentru membrii UAP)

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 20 martie 2023 ora 23.59, cu mențiunea SALONUL STICLEI 35 (Aplicațiile trimise după această dată nu se vor mai lua în considerare)

Artiștii selectați vor plăti o contribuție de 150 lei.

Artiștii din București, pot depune contribuția o data cu predarea lucrărilor la Galeria Orizont. Artiștii filialelor din tara pot pune contribuția in coletul cu lucrări. Plata taxei se face DOAR în cazul în care lucrarea a fost selectată!!! Vă rugăm să nu achitați această taxă atunci când trimiteți propunerea!!!

Studenții participanți sunt scutiți de la plata taxei de participare!

● Vernisajul va avea loc pe data de 20 aprilie 2023, la ora 18.00

● Transportul lucrărilor

Coletele vor fi trimise prin curier rapid (cu adresa menționată pe cutie pentru retur) la următoarea adresă:
Destinatar: Ioana Stelea; Adresa: Universitatea Națională de Arte din București – Calea Griviței nr. 28, Sector 1, București 010733; Tel: 0761817869

Coletele trebuie expediate în așa fel încât sa ajungă la destinatar în intervalul 10 si 12 aprilie 2023!

Artiștii din București pot aduce lucrările direct la Galeria Orizont (b-dul Nicolae Bălcescu 23 A), în zilele de marți și miercuri (18 si 19 aprilie 2023) orele 14.00 – 18.00.

Artiștii care trimit lucrările prin curier trebuie să asigure ca acestea sunt ambalate în mod corespunzător, pentru a se evita deteriorarea acestora în timpul transportului.

Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru deteriorarea sau pierderea lucrărilor în timpul transportului; Artiștii își pot asigura lucrările în mod individual.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la adresa de email salonulsticlei35@gmail.com

● Returnarea lucrărilor
Recuperarea lucrărilor de la Galeria Orizont de către artiștii din București, se va face în data de 16 mai 2023.
Coletele artiștilor filialelor din teritoriu se vor expedia (retur) în maxim 14 zile de la finalizarea expoziției.

Artiștii din teritoriu vor suporta plata expediției (tur/retur) a coletelor.

Formular înscriere pe:https://web-uap.cvuintell.com/?p=34705