marți, 10 aprilie 2012

ALEX, expoziţie pe Kurfürstendamm, Berlin

 

Un călător împătimit şi admirator al artei oriunde ar fi ea, în muzee sau expoziţii, în România, Europa sau Asia, Aurel Ştefan Alexandrescu, alias ALEX, are mereu ceva de spus, noutăţi rezultate din comparaţii şi analiza unei realităţi, ea însăşi devenită umoristică.

O dată cu Alex, călătoreşre prin lume şi Revista Rebus, în care graficianul este continuu prezent de peste treizeci de ani (mai precis treizeci şi şase). Aici, prin lucrările sale, graficianul caută soluţii ca noi toţi dealtfel, dar fără pretenţia de a fi găsit rezolvarea. El prezintă situaţia aşa cum este ea, dar mai colorată şi mai elocventă.

Spaţiul expoziţional a fost oferit cu generozitate de graficianul satiric Valeriu Kurtu şi de soţia sa Julia, în galeria acestora de pe bulevardul Kurfürstendamm, principala arteră comercială din plin centru vechi al Berlinului occidental.

Expoziţia este deschisă în perioada 20 martie -15 aprilie şi cuprinde 40 de desene color,  toate pe tema de actualitate "criza mondială". O criză care ne macină, ne scapă de sub control, ne forţează limitele şi riscă să se perpetueze pe o perioadă nedefinită. O criză care a devenit generală, răsturnând valorile esenţiale ale societăţii într-o poziţie nefirească, în mod cert fără echilibru dar şi fără substanţă.