sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Devis Grebu, lansare de carte la Târgul "Gaudeamus"„Urmăriți dezlănțuirea de imaginație aflată în miezul fiecăruia dintre desenele acestei cărți. Urmăriți felul în care gândul – entitate aproape materială – pornește din inima desenului, pentru a spune, de fiecare dată, o poveste și pentru a institui o vrajă..” (Mircea Mihăieș)

Astăzi, la ora 15,30, artistul Devis Grebu lansează cartea de colorat pentru toate vârstele "Culori și tradiții în folclorul românesc, la ștandul editurii ALL din cadrul Târgului de carte "Gaudeamus"

După apariția volumului "Psihopolitica", în care psihiatrul Florin Tudose scrie cu umor despre politicieni ai ultimilor ani, despre dezechilibrele sufletești, dizarmonicele și efectele lor asupra celorlalți, iar Devis Grebu ilustrează aceleași personaje și stări, era necesar, se pare, efectul terapeutic al unei cărți de colorat. O carte de colorat pentru toate vârstele, ce stimulează imaginația și creativitatea coloristică urmând desenele multifațetate ale autorului.
 

Încă nefamiliarizat cu genul propus, publicul român va avea o surpriză plăcută la întâlnirea cu una dintre primele apariții de acest fel din România (dacă nu prima), având autor român și temă românească, cu deliciile interpretative propuse tuturor, de la inocenți la inițiați.

Lansarea va avea loc în prezența selectă a multor invitați de marcă, dintre care amintim pe criticul de artă Pavel Șușară, artista Maria Răducanu și pe Mircea Măhăieș, care dealtfel prefațează prima ediție a cărții.