luni, 11 martie 2024

Call for: Festivalul Naţional de Umor ,,LIVIU OROS” Ediția a XXIII-a, DEVA, 20-21 APRILIE, 2024

 

Festivalul Naţional de Umor ,,LIVIU OROS” Ediția a XXIII-a, DEVA, 20-21 APRILIE, 2024

 

REGULAMENT - Concursul național de grafică umoristică

Salonul-concurs de grafică umoristică este deschis tuturor caricaturiştilor debutanți sau consacrați din România.
I.1.Umor grafic cu tema: URNEște-te române
-număr lucrări: maximum 2 (două), format A4 (21,0x29,7 cm) sau A3 (29,7x42,0 cm).
II. Tehnica de realizare a lucrărilor este liberă. Lucrările vor fi trimise în format electronic, JPG, rezoluție 300 dpi, CMYK. Fiecare lucrare trimisă va conține numele autorului şi titlul lucrării / numerotate în denumirea fişierului. Lucrările vor fi originale și vor fi însoţite de o scurtă biografie, fotografie, adresă și număr de telefon.
Adresa de expediere a lucrărilor: centrulculturaldeva@gmail.com
Participanții trebuie să fie proprietarii tuturor drepturilor de autor asupra caricaturilor înscrise în concurs. Autorul dă organizatorului dreptul de folosință asupra lucrării participante, conform legislaţiei române în vigoare, în scopul de a promova evenimentul, instituția și imaginea orașului, pe termen nelimitat, prin orice mijloace.
Organizatorul nu îşi asumă nici o responsabilitate privind eventualele încălcări ale dreptului de autor, responsabilitatea revine în mod exclusiv celui care a trimis lucrarea.
III. Data limită: Lucrările vor fi trimise până la data de 5 aprilie 2024.
Jurizarea va avea loc în data de 10 aprilie 2024, la sediul instituției.
Câștigătorii concursului și invitații stabiliți vor fi anunțați telefonic sau prin e-mail, în timp util, urmând să-și confirme prezența.

IV. Premii acordate:
Vor fi atribuite următoarele premii:
Premiul I – 1000 lei
Premiul II - 800 lei
Premiul III – 600 lei
Premiul special „Gavco”- 400 lei
Premiul special „Mircea BÂTCĂ”- 400 lei
Premiile vor fi impozitate conform legislației române în vigoare.

ATENŢIE! Pentru a intra în posesia premiului, autorul trebuie să expedieze originalul respectivei lucrări (cu semnătura autorului pe spatele lucrării), în termen de maxim 10 zile de la anunțarea câştigătorilor, împreună cu datele personale de identificare. De asemenea, în scopul popularizării „Salonului de Caricatură Liviu Oros”, se cedează drepturile de autor în vederea expunerii lucrărilor în galerii, instituții, publicarea lor în mass-media și pe propriile platforme de internet, etc.
Lucrările câștigătoare (originale) vor fi expediate prin poștă la următoarea adresă:
Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, Piata Victoriei nr.7, cod poștal 330085, Deva, județul Hunedoara.
Organizatorul nu va fi responsabil pentru imposibilitatea unui câştigător de a intra în posesia premiului, în cazul în care concurentul nu respectă obligaţiile impuse de prezentul regulament. Organizatorul este exonerat de orice răspundere.
Vernisajul Salonului şi decernarea premiilor va avea loc în 20 aprilie 2024, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva. Premianţii vor primi câte un catalog şi diplomă în format fizic (dacă vor fi prezenţi la vernisaj) sau în format digital. Catalogul va cuprinde o selecţie a celor mai valoroase lucrări din expoziție și va putea fi descărcat de pe site-ul instituţiei: www.centrulculturaldeva.ro
Înscrierea și expedierea lucrărilor este dovada consimțămâtului dat de către concurent, luarea la cunoştinţă şi respectarea regulamentului de desfăşurare al „Salonului de Caricatură Liviu Oros”.
Relații suplimentare se pot obține la telefon: 0354.408.907 (Secretariat).