vineri, 1 octombrie 2010

„Zilele Humorului”, 10-12 septembrie, la Gura Humorului, Bucovina, România

Se pare că organizatorii deţin secretul menţinerii, şi în vremuri de criză, a interesului pentru arta umoristică, desenată sau scrisă, fotografiată sau filmată, arta cântului şi mai ales, pentru tradiţiile bucovinene.
Un secret bine păstrat în mintea şi sufletul unor oameni inimoşi şi talentaţi, care este şi cheia învingerii temerilor zilei de mâine.
Primarul oraşului, Marius Ursaciuc, a declarat cu umor: „Dacă nu ieşim din criză, la anu o să facem un festival al bocitoarelor, o să chemăm bocitoare de peste tot, o să ne îmbrăcăm cernit, o să tragem clopotele şi o să plângem până o să râdă lumea de noi”. Mesajul său pentru viitor este însă optimist: „Poate şi denumirea localităţii spune că aici trebuie să renască speranţa, că mâine va fi mult mai bine în Bucovina, în România, în Europa, pe Terra, eu vreau în Calea Lactee”.
 

În cadrul Festivalului internaţional de grafică satirică şi literatură umoristică, juriul format din Gabriel Bratu – preşedinte, Vasile Crăiţă Mândră şi George Constantinescu a acordat următoarele premii:

Sergiu Grapă - premiul I
Octavian Bour - premiul II
Pavel Constantin - premiul II
Jitet Kustana (Indonezia) -
premiul III
Trayko Popov (Bulgaria) -
premiul III

Octavian Bour - desenul premiat
Constantin Pavel - desenul premiat
Iar caricaturistul Costel Pătrăşcanu, a luat premiul I la... proză umoristică