marți, 19 august 2014

Vizita cu ghidaj gratuit la Muzeul K. H. Zambaccian, București


  IN  VIZITA  LA  CONU’  ZAMBACU


Muzeul Naţional de Artă al României vă invită sâmbătă, 23 august, ora 11.30, la o vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K.H. Zambaccian pentru a (re)descoperi istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut cunoscutului om de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 - 1962). 

Corneliu Baba , portretul lui" Zambaccian"
Iubitorii de artă sunt aşteptaţi să petreacă o oră agreabilă în casa conului Zambacu - cum îl numeau prietenii, beneficiind de prezentarea colecţiei realizată de un specialist al Muzeului Naţional de Artă al României, fără a plăti taxa de ghidaj obişnuită.

Participarea se face pe bază de programare, în limita locurilor disponibile, la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro până vineri, 22 august, ora 16.00.  

Una dintre atracţiile muzeului este colecţia de 19 pânze semnate de mari maeştri ai şcolii franceze: Eugène Delacroix, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Paul Cézanne, Pablo Picasso, Henri Matisse etc.  

Muzeul Zambaccian se remarcă de asemenea prin calitatea excepţională a lucrărilor de artă românească care reflectă gustul desăvârşit al colecţionarului. Sunt prezente lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al  XIX-lea sau de la începutul secolului al XX-lea – Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, alături de care se regăsesc lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu.
                                                                                          
ÎN VIZITĂ LA CONU’ ZAMBACU (vizită cu ghidaj gratuit)
Sâmbătă, 23 august, ora 11.30
Muzeul K. H. Zambaccian, Strada Muzeul Zambaccian nr. 21 A
Tarif: 7 lei (preţ întreg)/pensionari: 3,5 lei/studenţi: 2 lei/elevi: gratuit în perioada vacanţelor
Înscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19

 
  - comunicat -