sâmbătă, 20 mai 2023

Extindere termen de predarea lucrărilor până la 30 septembrie - Apel pentru participare la Simpozionul AGORA.ro, Ed. 2023

 


Simpozionul AGORA.ro, Ed. 2023

 
Revista culturală independentă ARTE și SOCIETATE îşi propune să pună la dispoziţia specialiştilor teoreticieni și practicieni, un spațiu de prezentare și dezbatere a ultimelor cercetări științifice, să faciliteze comunicarea acestora în diverse domenii culturale la nivel naţional şi internaţional şi să problematizeze teme de actualitate din domeniul artelor vizuale, separat sau în conexiune cu alte domenii dintre care: muzica teatrul, filmul, sociologia, psihologia, antropologia, filozofia, jurnalismul socio-cultural și literatura.

Tema ediției este „AGORA”. Aceasta vizează concepte, noțiuni, stări și acțiuni precum: moral - imoral, independent - dependent, incluziune - excluziune, evoluție - decădere, continuu - discontinuu, constructiv - distructiv, adevăr - minciună, iubire - ură, stabilitate - instabilitate, viitor - trecut, incluziune - excluziune, unitate - dezbinare, spirit - trup, clar - blurat, gând - faptă, direct - indirect, eu - celălalt, alb-negru, direct - evaziv etc.

Sunt acceptate prezentări / texte care reflectă activitatea și creativitatea teoreticienilor și practicienilor specialiști consacraţi sau aflaţi la debutul carierei artistice și a studenților în anii terminali din domeniile enunțate mai sus, vizând două secțiuni diferite:

1. Studii, eseuri, comunicări și articole de specialitate: abstract max. 50 cuvinte, cuvinte cheie max. 5, text și imagini – max. 5 pag. , format Word sau Libra-office și pdf., text la 1,5 rânduri, font Times New Roman 12, imaginile incluse vor fi de min. 300dpi și max. 400dpi.

2. Proză și poezie contemporană originală: în total max. 5 pag., format Word sau Libra-office, la 1,5 rânduri, font Times New Roman 12.

Lucrările vor fi redactate în limba română. Rezultatul selecției va fi anunțat pe site-ul revistei: https://artesisocietate.weebly.com/

Participanții vor transmite un Curriculum vitae de max 2 pagini în care vor specifica cel puțin următoarele: numele și prenumele, anul nașterii, domiciliul, e-mailul (eventual și numărul de telefon), specializarea, studiile, activitatea dovedită în domeniu și o fotografie portret de min. 300 dpi, alături de lucrarea / lucrările propuse spre participare, toate într-un singur e-mail.

Participarea se face pe baza înscrierii și trimiterii documentelor, printr-un email cu subiectul: „SIMPOZION 2023” și numele participantului, pe adresa artesisocietate@gmail.com.

Pentru înscriere, lucrările vor fi transmise în intervalele 01 iunie - 10 iunie și 01 - 15 septembrie, 2023.

O selecție a lucrărilor și a textelor literare va fi publicată în Revista ARTE și SOCIETATE și în social-media. Selecția nu va putea fi contestată. Lista autorilor participanți și a lucrărilor selectate pentru publicare va fi făcută publică.

Participarea este gratuită și nu implică vreo recompensă, în favoarea autorilor, materială sau de orice alt fel, pentru publicarea în revistă sau în spațiile mass-media și social-media.

Sunt acceptate numai participările transmise de autorii înșiși. Autorii își asumă integral responsabilitatea asupra ideilor, informațiilor, textelor literare și asupra acceptului de publicare a textelor și imaginilor prezentate în documentele transmise.

Simpozionul va fi însoțit și de alte evenimente social-artistice care vor fi anunțate ulterior.

Prin participare, autorii își asumă în totalitate condițiile stipulate în prezentul document.

Acest simpozion este realizat și susținut de Revista ARTE și SOCIETATE, în colaborare cu entități publice și private.