joi, 21 aprilie 2011

Arta din materiale reciclabile, expoziţia "TRASH MADE", la Galeria Atelier 35, Bucureşti

  

Galeria UAP "Atelier 35" găzduieşte în parteneriat cu Centrul Ceh din Bucureşti, până pe 6 mai a.c., expoziţia "TRASH MADE", o colecţie originală de bijuterii, accesorii şi obiecte de decor executate din materiale uzate, reciclabile, majoritatea fiind componente electronice.

Rezultat al acestui joc artistic, mici bijuterii şi obiecte de decor scânteiază pe pereţi sau rafturi, arătându-şi cu dezinvoltură structurile complicate şi multicolore. Pot fi recunoscute într-o reconstituire plană sau spaţială, animăluţe, ceasuri, broşe, coliere, cercei ş.a.m.d.

Iniţiativa şi curajul a trei tineri designeri cehi, Anna Kozova, Linda Ciharova şi Jana Krovova, de a crea delicate obiecte din "gunoiul" celei mai actuale şi prolifice industrii, se înscrie în logica unei necesităţi de inedit a artistului de azi, obişnuit cu noutăţile tehnologice şi dinamica schimbărilor, conştient fiind de utilitatea socială a gestului său.

Consumator de obiecte devenite inutilizabile destinaţiei iniţiale, arta devine astfel, un ofertant de obiecte artistice accesibile unui public tânăr, în accord cu preocupările şi aspiraţiile acestuia.

Ca o continuare a jocului, conform cu aceste exemple, în cadrul workshopurilor organizate aici, copii din diferite generaţii au putut crea la rândul lor obiecte după propria imaginaţie.

Precum au povestit organizatorii, expoziţia îşi va urma menirea pe un drum itinerant prin Europa.