duminică, 4 iunie 2017

Din 1 iunie 2017 pot fi citite on-line, gratuit, fără restricție de timp, Părțile I și II ele Monitorului Oficial


Părțile I și II ale variantei electronice a Monitorului Oficial sunt disponibile online gratuit, în mod permanent, nu doar timp de zece zile de la apariția numerelor în publicație, prevede Legea nr. 195/2016, pentru modificarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 874 din 1 noiembrie 2016 și se aplică de la 1 iunie 2017.

Aşa cum reiese din document, toate cele șapte părți ale Monitorului Oficial al României sunt disponibile contra-cost în varianta tipărită, însă în varianta electronică părțile I și II sunt gratuite, fără nicio limitare temporală. Concret, în partea I apar toate actele normative adoptate de autorități (Parlament, Guvern, ministere etc.), iar în partea a II-a apar, în principal, stenogramele ședințelor parlamentare.

„Regia Autonomă «Monitorul Oficial» editează Monitorul Oficial al României atât în format tipărit, cât şi în format electronic. Formatul tipărit este pus la dispoziţia tuturor utilizatorilor contra cost, iar formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I și Partea a II-a, în mod gratuit, permanent, în varianta pentru citire.

Regia Autonomă «Monitorul Oficial» realizează un produs electronic conţinând actele publicate în Monitorul Oficial al României, Părțile III-VII, care poate fi accesat gratuit pe internet şi este disponibil, în varianta pentru citire, timp de 10 zile de la publicarea respectivelor acte”.