luni, 12 iulie 2010

Peripeţiile unui caricaturist român în spaţiul competiţional, trăite şi povestite de chiar acesta ... (click)


Citind scrisoarea caricaturistului bistriţean Lucian Ioan Dobârtă (LuciDo) aflăm ce şi cum se mai întâmplă pe la concursurile de caricatură. Citim şi luăm aminte: 

„Am plăcerea, bucuria şi onoarea să vă anunţ primirea unui important premiu la o competiţie prestigioasă, Sicaf 2010 din Seul, Coreea: este vorba de Netizen's Choice, sau premiul publicului, prin votare on-line pe parcursul unei luni după afişartea lucrărilor finaliste ... adică 74 din 2978.
Am plecat cu un mare handicap de voturi, recunosc fără ocolişuri, pe care doar tenacitatea şi intuiţia m-au determinat să-l suprim. Din motive "tehnice" pentru ex-coreeni, posibiliatea de votare on-line a fost mult tergiversată, amânată şi scuzată mereu. Am purtat un dialog lung (prin e-mail), uneori obositor, pe parcursul a aproape 2 săptămâni de la începerea efectivă a votării, fără ca să primesc un vot, în timp ce coreenii aveau deja sute de voturi. Dar, am perseverat şi în cele din urmă printr-o asociere de factori, unul descoperit în extremis, întâmplător dar providenţial (link-ul de votare se putea deschide cu absolut orice browser, dar doar cu Explorer nu se bloca în procedura de votare, destul de greoaie şi ea în fapt, fiind vorba de câţiva paşi care trebuiau urmaţi )" ... "Cert este că am început să fiu efectiv votat în a 2-a jumătate a intervalului. Dar, datorită perseverenţei (repet), simpatiei şi susţinerii a sute de oameni...prieteni, cunoscuţi, cunoscuţi ai cunoscuţilor, simpatizanţi, etc....de aproape sau de undeva din lume...am reuşit să recuperez handicapul iniţial şi chiar să îl depăşesc. Mulţumesc de asta tuturor celor care m-au votat ... 

„Votul a fost unul la vedere, direct şi internaţional exprimat.” 

Pentru mine alegerea, susţinerea şi simpatia sutelor de votanţi constituie un premiu care are o semnificaţie mai mare şi mai valoroasă decât orice alt premiu.”

N.A.: premiul a fost obţinut pentru lucrarea „Ecologyc fashion” de mai sus.