luni, 23 mai 2016

UN CEAS PENTRU ARTĂ în expoziţia Brâncuși. Forme în alb și negru, Muzeul Național Al României





Anul 2016 a fost declarat ANUL BRÂNCUȘI



"UN CEAS PENTRU ARTĂ

în expoziţia Brâncuși. Forme în alb și negru

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să participaţi sâmbătă, 28 mai 2016, ora 17.30, la Un ceas pentru…artă, o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia Brâncuși. Forme în alb și negru deschisă în Sălile Kretzulescu. Prezentarea durează o oră şi este susţinută de Elena Ciocoiu, specialist în istoria artei.

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (4 lei), fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face pe bază de programare prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021.314.81.19, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 16.00.

***

Expoziția Brâncuși. Forme în alb și negru face parte din Programul naţional 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brancuşi inițiat de Ministerul Culturii și propune o selecţie de 40 de tiraje moderne după clișeele realizate de artist la Paris: aspecte din atelier şi sculpturi aflate în diferite stadii de lucru.

Pe lângă fotografii, în expoziţie se regăsesc şi două module interactive din atelierul Pasărea ascunsă-n piatră, găzduit în corpul Ştirbei al muzeului. Atelierul a fost conceput de specialiştii de la Centrul Georges Pompidou din Paris pentru a-i familiariza pe copii cu lucrările lui Brâncuşi. Cele două module aduse în expoziţie oferă acum unui public mai larg posibilitatea de a descoperi în mod ludic universul sculptorului.

Atât fotografiile, cât şi modulele interactive au fost donate Muzeului Naţional de Artă al României de Muzeul Naţional de Artă Modernă – Centrul Georges Pompidou din Paris în 2006, respectiv 2007."

- Comunicat -