miercuri, 31 august 2011

Last minute pentru vizitarea expoziţiei "Muştele lui Crihană", Clubul Caricaturiştilor "Sorin Postolache", Bucureşti

   
 

Muştele lui Crihană” poposesc cu zgomot de reactoare pe platoul expoziţional de la „Cuptorul cu lemne”, la Clubul Caricaturiştilor "Sorin Postolache", şi cuceresc Bucureştiul.
O specie asemănătoare şi nu prea cu fiinţele mici şi sâcâitoare - oriunde inoportune, muştele lui Crihană însă, sunt primite cu aplauze şi laude unanime de către breaslă.
Au făcut obiectul unei expoziţii tematice cândva, la Galaţi, iar acum aduc cu ele un „roi” de alte idei care, probabil nu-i dau de loc pace autorului: relaţia dintre părinte şi copil sau între generaţii, fragilitatea vieţii, valorile morale ş.a.m.d.


Născut în 1958, Florian-Doru Crihană, de profesie inginer, acumulează premii după premii începând cu 1989, la mari concursuri de grafică satirică. 
Evoluând în timp, sub diverse expresii artistice în presa scrisă şi în spaţiul expoziţional, Crihană a devenit naratorul umoristic ce mânuieşte cu dezinvoltură şi inspiraţie penelul şi uleiurile, organizatorul de expoziţii şi saloane de artă umoristică, respectiv colecţionarul de artă satirică de azi.

Rememorăm, aici, numai succesul ultimelor sale expoziţii personale "Veneţia" şi "Titanic" care i-a adus invitaţii de a expune în Polonia, Germania, Italia, Belgia, acolo unde au fost omagiaţi mari creatori de umor grafic.