miercuri, 19 iunie 2013

NOI EVENIMENTE generate de Muzeul Național de Artă al României


Pe parcursul ultimilor ani, peste 20, M.N.A.R a acumulat schimbări esențiale ale căror roade se văd acum. Un management activ și focusat pe idee și produs în același timp, a determinat  înnoiri și remodelări, astfel încât multe alte noi evenimente sunt de așteptat în viitorul apropiat.

Un ceas pentru artă: vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia 

Între Est şi Vest
Pictură rusă din patrimoniul MNAR
secolele XVI –XX
Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul vineri, 21 iunie 2013, ora 17.00 la o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR, secolele XVI –XX. 

Expoziţia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR, secolele XVI - XX, deschisă în Sălile Kretzulescu, reuneşte, pentru prima dată după mai bine de 20 de ani, 59 de lucrări de artă rusă - 31 de icoane şi 28 de picturi din colecţiile Secţiei de Artă Europeană şi Decorativă a muzeului – creaţii semnificative pentru intervalul cronologic dintre secolele XVI-XX.

Aceste lucrări readuc în atenţia publicului un patrimoniu valoros, mai puţin cunoscut dar conservat şi restaurat cu grijă pe parcursul ultimelor două decenii.

Selecţia lucrărilor ilustrează, prin câteva exemple reprezentative, evoluţia unei şcoli de pictură care a început sub semnul artei bizantine, a continuat sub influenţa celei occidentale, ajungând la începutul secolului XX să contribuie la schimbarea profundă a artei europene. 

Detalii tehnice:
Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (4 lei întreg), fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face, în limita locurilor disponibile, pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la educatie@art.museum.ro până vineri, 21 iunie, ora 15.00. 
UN CEAS PENTRU ARTĂ (vizită cu ghidaj gratuit)
Vineri, 21 iunie 2013, ora 17.00
Tarif: 4 lei întreg
Înscrieri la telefon 021.314.81.19 sau educatie@art.museum.ro (până vineri, 21 iunie, ora 15.00)

urmăriți : www.mnar.arts.ro