miercuri, 10 martie 2010

Artistul Azam a îndurat condiţii extreme în Antarctica, pentru a picta lucrări abstracte de mari dimensiuni


Cam aceasta este esenţa a ceea ce a făcut artistul Nasser Azam, pe continentul Antarcticii, în luna precedentă, timp de nouă zile, în condiţii extreme de climă (temperaturi sub 30 grade C, vânt puternic), lucrând în mai multe locaţii: pe suprafaţa unui lac, în plin deşert arctic, pe un gheţar şi  într-o grotă.
S-a pregătit pentru această călătorie pictând o vreme în condiţii de joasă temperatură în gheţăriile pieţei de peşte „Billingsgate”, din Londra.
Utilizând pensule, pânză şi vopseluri special concepute pentru aceste condiţii extreme, a pictat 13 (treisprezece) lucrări abstacte de mari dimensiuni.
Lucrările au fost lăsate pe timp de noapte în spaţiu deschis, pentru ca natura să-si aducă aportul la arta sa. Experimentul şi călătoria au fost documentate de un cameraman, iar lucrările vor urma un curs expoziţional.
Conform declaraţiilor artistului, apărute într-o publicaţie art-media occidentală, acest demers reprezintă răspunsul propriu, psihic şi fizic la acest mediu aspru şi dezolant, iar  lucrările sale speră să completeze cel puţin în parte frumuseţea Antarcticii.

Cât a fost o experienţă cu relevanţă artistică, reclamă şi cât a ajutat aceasta la evoluţia artei lui Azam, rămâne de văzut. (daţi click pe titlu pentru link)