sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Expoziţia-Concurs de Artă Plastică Contemporană SALOANELE MOLDOVEI, ediţia a XXIII, Chişinău-Bacău



Unul dintre cele mai longevive și calitativ statornice proiecte culturale care se derulează în România, mai precis între România și Republica Moldova, Expoziția - Concurs de Artă Contemporană “Saloanele Moldovei”, a ajuns în acest an la a XXIII- a ediție.

Confirmată ca fiind o ediție de mare valoare artistică de către criticul de artă Roxana Bărbulescu, expoziția și-a desfășurat, în România, cele peste 300 de lucrări, pe simezele a patru dintre galeriile băcăuane: Galeriile "Alfa", Galeriile "Ioan Frunzetti" de la sediul UAP Bacău, Galeria "Hol" de la Muzeul de Istorie și galeriile  Muzeului de Artă Contemporană din cadrul Centrului de Cultură "George Apostu".

Lucrările din toate genurile artei contemporane, sculptură, pictură, grafică, artă decorativă, au umplut galeriile cu artiști și vizitatori încă de la vernisaj.

Interesantă expunerea din acest an, unele lucrări fiind grupate pe teme-subiect, fiind astfel stimulată și facilitată comparația în ochii vizitatorului. De înțeles această abordare luând în considerare și caracterul de concurs cu premii al expoziției. 

Având în vedere valoarea artistică apropiată a lucrărilor, juriul format din nouă membri, critici și artiști plastici, după îndelungi deliberări, a nominalizat pentru premii 35 dintre acestea, mai multe decât în mod obișnuit, iar Marele Premiu i-a fost atribuit artistului ieșean Felix Aftene, pentru opera sa intitulată "Hera". 


Aftenie, Felix, n.1972, Iaşi
 Hera, acril pe pânză, 90×150 cm, 2013
 





 





 

 
 

 credit foto: Centrul de Cultură "George Apostu"

Pentru vizitatori trebuie spus că cel puțin galeria "Alfa" va rămâne deschisă  până pe 15 noiembrie a.c.